VanMoer

Van Moer oferă o gamă largă de servicii în diverse sectoare, de la transport de mărfuri generale în trailere cu prelată, la operarea de containere, service, depozitare, transporturi speciale etc.
Van Moer Logistics este activ în România din anul 2011, iar în 2013 a inaugurat o facilitate logistică în Timișoara, în VGP Park. Compania a fost fondată în urmă 25 de ani de Jo Van Moer, iar în prezent deține o flotă de 240 de camioane, operând spații logistice totalizând peste 200.000 de metri pătrați în 11 locații din Europa.

Detalii despre proiect

Client: Van Moer
Data implementării: 2016
Domeniul de activitate: Servicii

Implementare Crosspoint

Provenind de la o companie care avea propriul departament IT și care își administra întreaga operațiune logistică cu un WMS personalizat, am fost puțin sceptic când m-am confruntat cu WMS Crosspoint, folosit de Dumagas, de care am preluat logistica ambientală în Bucureşti.
Acolo unde în fosta mea companie m-am confruntat cu o mulțime de probleme tehnice, tot timpul, am avut nevoie de ajustări la WMS, ca să nu mai vorbim de discuțiile în desfășurare cu departamentul IT și pentru mine, incredibil de lungi, intervalele de timp sugerate pentru schimba sau ajusta lucrurile acolo unde este necesar, am gasit in echipa Point Logistix, un partener de incredere, cu raspuns rapid, tot timpul deschis pentru discutii, venind cu propriile propuneri, alternative si/sau tot felul de solutii care sa ne asiste si sa ne sustina cand si unde necesar.
Între timp, lansăm Crosspoint WMS și în filiala noastră din Timișoara, iar intenția este să-l implementăm și în filiala noastră din Sibiu în 2018.
Fiind implicat de 20 de ani în depozite, logistică și tot felul de sisteme de management al depozitelor, am aflat că Crosspoint este unul dintre cele mai ușor de lucrat WMS, este genial prin simplitate și flexibilitate, iar dacă combinați asta cu faptul că Echipa Point Logistix acționează ca un partener de încredere și care răspunde rapid, parteneriatul nostru cu Point Logistix va crește doar.

Marc M.T. Paulissen

Country Manager, Van Moer Logistics România

Caracteristicile proiectului

Implementarea soluției Crosspoint WMS din cadrul depozitului ambiental Dumagas București pentru Van Moer Logistics a început prin a asigura o migrare cât mai fluentă a clienților celor două companii. Modificările de infrastructură și preluarea datelor complete istorice de trasabilitate pentru clienții selectați au pus presiunea pe timpul foarte redus de lipsă în activitatea logistică.

După o migrare fără probleme, specificul noilor clienți, presiunea pe facilități noi și implementarea noului modul Crosspoint WEB au fost câteva din reperele perioadei ce a urmat.

Extinderea depozitului companiei din Timișoara a fost o nouă ocazie pentru Point Logistix pentru a livra într-un timp scurt o soluție completă în conformitate cu noile mărfuri a căror trasabilitate a fost preluată.