Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5.800 de angajați și deține opt unități de producție: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploiești (tapițerii), Pitești (tapițerii).
ADIENT s-a desprins din Johnson Controls în toamna anului 2016 și aniversează 1 an ca entitate de sine stătătoare. Adient este lider global în producția de scaune auto. Compania are 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 țări din întreagă lume.

Detalii despre proiect

Client: Adient
Data implementării: 2014
Domeniul de activitate: Producție
Site-ul companiei: Adient

Implementare Crosspoint

Crosspoint a fost pentru noi răspunsul la o cerință imperativă și stringentă a unuia dintre cei mai importanți clienți ai noștri, unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume. În plus, soluția software furnizată de Point Logistix a îmbunătățit unele dintre procesele noastre și mai mult decât atât i-a fost recunoscut potențialul în cadrul multinaționalei noastre, fiind implementată în alte două fabrici. Trebuie menționat faptul că suportul acordat în perioada de dezvoltare, implementare și post-implementare a fost profesionist și necondiționat.

Marius Florin ION

IT Coordinator/Supervisor, Adient Automotive România

Caracteristicile proiectului

Soluțiile suitei Crosspoint implementate în cadrul grupului Adient (inițial Johnson Controls) acoperă multiple funcționalități. De la soluția QM Crosspoint EoL (End of Line Quality Management) care a permis automatizarea activității inginerilor de calitate si trasabilitatea completă a nonconformităților în cadrul fluxului de raportare a producției și de împachetare, la managementul prin Crosspoint WMS a articolelor pre-seriale, suita de aplicații a permis extragerea punctelor cheie urmărite de Adient în creșterea valorii indicatorilor de performanță și în auditarea cu succes de către clienți finali aparținând unei industrii automotive bazate pe exactitate, calitate și rapiditate.