Caroli Foods este una dintre cele mai mari companii producătoare de mezeluri proaspete din România. A fost înființată în anul 1994 și are un portofoliu de mărci și produse care acoperă toate segmentele de consum la nivel național și internațional.
Grupul Caroli include firmele Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL, Caroli Management SRL și Tabco – Campofrio SA.

Detalii despre proiect

Client: Caroli Foods
Data implementării: 2010
Domeniul de activitate: Distribuție, Producție și Servicii
Site-ul companiei: Caroli Foods

Implementare Crosspoint

Alegerea unui sistem WMS solid, care să se poată adapta rapid modificărilor din business, a fost un criteriu decisiv în alegerea soluției Crosspoint WMS, dezvoltată și implementată de echipa Point Logistix. Implementarea am realizat-o mai întâi în centrul logistic de la Pitești, apoi am decis extinderea în filialele regionale ale Caroli Foods. Implicarea echipei de consultanță și implementare a fost decisivă în succesul proiectului. Am atins rapid beneficiile căutate și am decis să extindem proiectul prin implementarea de module și funcționalități noi care ne-au ajutat să avem un control mai bun asupra întregului supply chain. Proiectele au avut deseori termene de implementare foarte scurte și rapiditatea cu care le-am pus în practică, fară a afecta regimul de lucru 24/6 al echipei de logistică, a fost extrem de importantă pentru noi. Recomand cu căldură echipa Point Logistix pentru calitatea soluțiilor implementate și pentru profesionalismul echipei de proiect.

Leonard Oțelea

Manager Logistică, Caroli Foods

Caracteristicile proiectului

Implementarea Crosspoint WMS în cadrul Caroli Foods Group a coincis cu schimbări majore în supply chain-ul grupului, prin fuziunea cu Tabco Campofrio și unificarea facilităților de producție existente, precum și modificări în structura de vânzări. Termenele foarte scurte din proiect au fost amplificate de o dinamică a fuziunii pentru care sistemul de Warehouse Management a fost un instrument esențial de suport. Implementarea în depozitul central din Pitești a continuat cu extinderea în 6 sucursale regionale. Fluxurile și funcționalitățile existente ale soluției au fost customizate pentru a satisface cerințele din business. Cele mai importante dintre acestea sunt:

  • 3PL
  • Flux HUB
  • Cross Docking
  • Management ambalaje
  • Management produse cântăribile
  • KPIs
  • Integrare multi ERP, optimizare rute, BI
  • Alerte automate
  • Optimizare stocuri