Kara Distrib a fost înființată în anul 1995 și are ca activitate principală distribuția pe canale distinctive de vânzare key-account-gross-horeca-retail a produselor: bere, băuturi alcoolice și cosmetice.
Compania își desfășoară activitatea în centrul logistic din comuna Chiajna – Ilfov, cu o suprafață totală de 5000 mp din care 2500 mp depozit modern. Deține un parc auto format din 90 de autovehicule (40 auto transport marfă și 50 de autoturisme).

Detalii despre proiect

Client: Kara Distrib
Data implementării: 2013
Domeniul de activitate: Distribuție
Site-ul companiei: karadistrib.ro

Implementare Crosspoint

Întotdeauna am încercat să fim printre primele companii din domeniul nostru -Distribuție băuturi- care aduc tehnologia nouă în folosul angajaților. Am decis așadar timpuriu, încă din 2013, să implementăm în partea de logistică sistemul Crosspoint WMS de la Point Logistix.

Am studiat ofertele de pe piață și am ales partenerii actuali în mare parte pentru expertiza din domeniul proceselor în depozit și a răspunsului în timp real privind personalizarea soluției.

Nu au întârziat să apară beneficiile: de la acuratețea stocurilor la trasabilitate și verificarea productivității angajaților, ca să enumăr doar o parte dintre acestea.

Recomand echipa Point Logistix pentru promptitudine și profesionalism.

Cristian Hăidăuțu

Director Comercial, Kara Distrib SRL

Caracteristicile proiectului:

Implementarea Crosspoint WMS în cadrul Kara Distrib a constat în obținerea trasabilității tuturor operațiunilor din depozitul companiei. Integrarea cu soluțiile de ERP, SFA si de optimizare rute ulterior a plasat sistemul de WMS ca pe un master al mișcărilor de stoc.

În paralel cu realizarea trasabilității la nivel de lot furnizor, dată de expirare și palet recepționat, unii algoritmi de picking cum ar fi pregătirea centralizată au permis o viteză ridicată a operatorilor după implementarea noului sistem.

Indicatorii de performanță urmăriți prin Crosspoint și prin soluția de BI integrată la nivel de companie asigură o transparență a statusului în timp real al activității și permite analize avansate la nivel de detaliu.