Automobile Bavaria Group România deţine 12 dealeri BMW şi un service Rolls-Royce. Este cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est.
Automobile Bavaria Group este singurul Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW din România, având exclusivitate în furnizarea de automobile speciale BMW pentru autorităţi şi misiuni diplomatice.
Automobile Bavaria Group comercializează prin rețeaua sa de dealeri automobile marca BMW, MINI, Rolls Royce, motociclete BMW, noi şi rulate. Toate mărcile beneficiază de service specializat, cu acoperire națională.
Detalii despre proiect

Client: Automobile Bavaria
Data implementării: 2017
Domeniul de activitate: Distribuție
Site-ul companiei: Automobile Bavaria

Implementare Crosspoint

Am ales sistemul Crosspoint WMS în regie 3PL (third-party-logistics) ca soluție de gestionare și optimizare a fluxului logistic complex al Automobile Bavaria Group și MHS Truck & Bus Group.
Prin intermediul specialiștilor de la Point Logistix, care au identificat foarte bine particularitățile businessurilor noastre, am obținut o optimizare semnificativă a proceselor logistice și a costurilor aferente acestora.
De asemenea, tot prin intermediul lor, am pus bazele dezvoltării viitoare a rețelei noastre logistice.
Suntem foarte mulțumiți de alegerea facută și de rezultatele obținute, de aceea recomandăm Point Logistix cu mare încredere.

Răzvan BARBUL

Manager Logistică, MHS Logistic Services

Caracteristicile proiectului

Automatizarea proceselor din cadrul Automobile Bavaria a început cu perioadă de analiză a dimensionării de spațiu și a organizării proceselor o dată cu implementarea soluției Crosspoint WMS.

Au fost selectate scenariile de recepție, put-away și picking cele mai potrivite fiecărui flux (comenzi de stoc, urgente, cross-docking), au fost selectate funcționalitățile necesare atingerii indicatorilor de performanță propuși. Integrarea cu sistemele curierilor și transportatorilor permite o monitorizare transparentă atât a operațiunilor cât și a costurilor.
Dintre modulele avansate implementate menționăm:

  • 3PL
  • Cross Docking
  • Management Ambalaje
  • Optimizare stocuri
  • Modul WEB
  • Value Added Services (VAS)