IMPLEMENTARE CROSSPOINT – STUDIU DE CAZ
Despre companie
Povestea Fashion Days a început în 2009, cu misiunea de a oferi acces la branduri exclusive menite să contribuie la o schimbare pozitivă a look-ului și a stilului. In anii ce au urmat, compania a evoluat și a devenit astfel un produs complet: un shop online cu o diversitate impresionantă de produse și branduri, accesibile oriunde și oricând.
Acum, este destinația fashion de încredere din Romania, Bulgaria și Ungaria. Oferă sute de mii de produse de la o varietate impresionantă de branduri.
Premiul ELA
In cadrul ediției 2015 a European Gold medal in Logistics & Supply Chain, categoria Project of the Year, compania Fashion Days a obținut locul al III-lea cu proiectul „Logistics and Operations with Style„, concurența fiind reprezentată de proiecte din toate țările europene, membre ELA.
Câteva dintre provocările proiectului
- Numărul ridicat de comenzi în perioada de go-live;
- Număr ridicat de tranzacții pe secundă;
- Implementarea concomitentă a soluțiilor de WMS si conveior;
- Modificările constante aduse din business (volume, număr de depozite, perioade de vârf);
- Integrarea a peste 200 de noi utilizatori în sistem;
- Varietatea de reguli adusă de livrarea concomitentă spre 10 țări diferite;
- Timp de migrare foarte scurt;
- Echipe IT geografic separate la nivel de infrastructură, monitorizare, fluxuri business;
- Extinderea inițială de la 1 la 3 depozite, apoi consolidarea operațiunilor printr-o migrare ce a trebuit să permită existența concomitentă a fluxurilor inițial setate și a celor adaptate la noul centru logistic;
- Volume ridicate de tranzacții interfațate cu sisteme externe;
- Implementarea politicilor de facturare și printabile la nivel de soluție WMS;
- Tipuri variate de marfă cu comportament logistic distinct;
Soluția
Go-live-ul în depozitul Fashion Days a avut loc la 11 mai 2013, la 4 luni de la începutul proiectului.
Extinderea ulterioară a variat de la implementarea a alte 2 depozite de stoc până la migrarea către un nou centru logistic.
Rezultatele pozitive au fost imediate. Acuratețea de stoc a depășit 99,998%, iar dublările de volume au putut fi realizate fără modificări semnificative de organigramă în depozit.
Transformarea Crosspoint în sistemul informatic central utilizat în logistică a fost permisă de interfețele între sistemele IT ce au permis peste 100.000 de tranzacții zilnice schimbate între sisteme.
Din punct de vedere funcționalitate, includera unor fluxuri cum ar fi cel de RMA și cycle count au permis atât o creștere a performanței cât și o transparență mai mare către alte departamente.
Decizia de serializare a excepțiilor identificate la recepție și de includere în sistem a trasabilității retururilor refuzate au făcut ca prin Crosspoint să fie monitorizată situația reală de pe teren dincolo de stocurile menținute scriptic la nivel de soluții financiar contabile.
Crosspoint WMS
Testimonial Paul COPIL
Chief Operations Officer,
Fashion Days:
- motivaţia implementării WMS
- rezultate post implementare
- beneficii directe şi indirecte
- recuperarea investiţiei
- relaţia cu echipa de implementare
- feedback privind utilizarea Crosspoint
Funcţionalităţi implementate inițial:
Recepție
Put Away
Integrare Conveior
Integrare Curier
Facturare
Consolidare și Transport
Wave picking
Funcţionalităţi implementate ulterior:
Inventar ciclic
RMA (Return merchandise authorization)
Stoc în consignație
Cântărire colete
Posibilitate creare batch picking manual
Separare de conveior a fluxului de comenzi single-line
Separare mostre la recepție
Livrari bulk de stocuri
Dashboard
Transfer în depozite externe
Integrare BI (Business Intelligence)
Solicitați detalii!
Vreți să știți mai mult despre operațiunile desfășurate în propriile depozite, pentru a le optimiza și pentru a reduce costurile?
REZULTATE OBȚINUTE POST-IMPLEMENTARE
Automatizare
Un nou conveior complet automatizat a fost instalat și sincronizat cu Crosspoint WMS. Prin folosirea unui sistem intern de coduri de bare și scanarea redundantă, viteza a fost îmbunătățită cu 700% în timp ce FTE a fost redus cu 65%, iar rata de eroare a scăzut la un nivel subunitar.
1.500
comenzi / oră
Stocare inteligentă
Prin implementarea sistemului haotic de stocare folosit, timpii de recepție și picking au fost îmbunătățiți cu 400%.
Un metru pătrat de raft poate conține până la 500 de produse și întregul stoc este acum disponibil în timp real.
1,2 MIL
articole în stoc
Controlul
Fiecare etapă a procesului este complet monitorizată și controlată.
Mai multe sisteme asigură transparența și monitorizarea proceselor, a operațiunilor financiare și feedback-urile clienților.
Platforma BI stochează toate datele pentru raportare.
10.000
tranzacții / oră
Transformare
Procesul operațional a fost complet reproiectat și adaptat trecerii de de la flash sales la retail.
Implementarea Crosspoint WMS asigură controlul stocului și trasabilitatea completă de la livrare la retururile clienților.
0,01%
erori de procesare
Crosspoint
Soluție de înaltă fiabilitate cu costuri operaționale reduse
Înainte de implementarea automatizării, în Centrul de Distribuție, au lucrat 210 de persoane în trei schimburi, cu 70 de persoane pe schimb, ajungând la un maxim de 200 comenzi / oră cu un timp mediu de procesare de 30 de minute pe comandă.
În prezent, există doar două schimburi, cu 35 de persoane pe schimb, iar capacitatea de procesare a crescut până la 1.500 de comenzi pe oră, cu un timp mediu de procesare de sub 5 minute pe comandă. În plus, chiar dacă viteza de procesare a crescut enorm, erorile au scăzut de la 7% la mai puțin de 0,01%.
În cazul vârfurilor de vânzări, sistemul își dovedește flexibilitatea, permițând o creștere de capacitatea de procesare prin instalarea de stații de ambalare suplimentare sau extinderea la a treia treaptă.
WMS-ul poate fi modernizat și extins ușor datorită construcției modulare. Mai mult decât atât, personalul suplimentar nu necesită o pregătire specială – totul poate fi învățat în maximum 4 ore.
Sistemul oferă, de asemenea, o trasabilitate completă a produsului, indicând ce a făcut operatorul, verificarea calității, ambalarea sau transportul, cine a fost conducătorul auto, cu ce a fost transportat coletul, etc.