Meda Prod 98 - Crosspoint wms

Compania Meda Prod 98 SA a fost înființată în 1998, în București, și a devenit rapid un jucător important pe piața de mezeluri, ocupând poziția a 4-a după cota de piață. Fabrica noastră este situată în capitala țării, la București. Încă de la început am avut o strategie axată pe calitate pentru satisfacerea gusturilor consumatorilor din această zonă. Crenvurștii din piept de pui Meda sunt o legendă, si au devenit rapid cei mai vânduți crenvurști din piață. Un salt important în evoluția companiei a fost anul 2008, când am modernizat fabrica și am mărit capacitatea de producție ajungând la 40 tone mezeluri/zi.
Afacerea a crescut de-a lungul timpului, iar azi produsele noastre se găsesc în majoritatea KAI și în peste 3.000 de magazine din comerțul tradițional. Societatea numără 680 angajați și are depozite deschise în București, Craiova, Arad, Turda și Bacău.
Calitatea și siguranța alimentului sunt obiective principale ale companiei și, ca urmare, deținem certificările ISO 9001 și ISO 22000.

Detalii despre proiect

Client: Meda Prod 98 SA
Data implementării: 2020
Domeniul: Producție, Distribuție și Retail
Site: Meda Prod 98 SA

Implementare Crosspoint


„Evoluția constantă a business-ului și respectul față de clienți a creat necesitatea implementării unui soft de management logistic, adaptat la cerințele actuale și viitoare.
Pentru a face față cerințelor exigente din domeniul alimentar, am cautat o soluție viabilă, dar în același timp pliabilă pe necesitățile noastre. Astfel, în urma unui proces amplu de selecție am ales soluția oferită de Compania Point Logistix, luând în calcul mai multi factori, precum: portofoliul de clienți, maturitatea soluției, experiența companiei în domeniul nostru de activitate și a ERP-ului pe care îl folosim.
Flexibilitatea soluției și echipa de proiect au facut ca dificultățile legate de managementul produselor cu greutate fixă și variabilă, într-un mediu cu temperatură controlată (refrigerate și congelate) să fie depășite cu succes.
De asemenea, una dintre cerințele importante ale proiectului a fost ca implementarea să se realizeze fără afectarea fluxului departamentului de logistică. Acest lucru a fost întocmai respectat și îndeplinit, precum și restul observațiilor de pe durata întregii colaborări.
În acest moment, considerăm că am găsit un partener de încredere în echipa Point Logistix pentru dezvoltarea și optimizarea proceselor logistice viitoare.“

Meda Prod

Caracteristicile proiectului:

Excelentele rezultate ale implementării Crosspoint WMS în cadrul grupului Meda Prod 98 au condus la decizia de extindere la nivelul companiei de producție din grup atât a funcționalităților din această zonă, cât și a celor ce vizează activitatea de logistică. Elemente din suită ce asigură zona de Management Calitate au fost instrumente puternice ce au permis setarea corectă a regulilor de proces critice pentru industria Food. Funcționalități standard și avansate implementate:

  • Trasabilitate loturi
  • Etichetare specifică client (per articol/cutie/palet)
  • Etichete specifică platforme retail
  • Dashboard
  • Integrare cu cântare pentru preluarea automată a greutății de la cântare de picking
  • Solutie touchscreen picking
  • Multidepozit
  • Urmărire materii prime și lot furnizor
  • Comenzi producție