DPD România este activă pe piața locală din 2008, prin preluarea Pegasus Courier, prima companie de livrări urbane din România, înființată în 1997. În Martie 2008, GeoPost a achiziționat pachetul majoritar al Pegasus, preluând numele DPD România. În prezent, DPD România se numără printre primele 3 companii de curierat rapid și coletărie din România, cu peste 500 de angajați (inclusiv francizele), 47 depozite și 25.000 de colete livrate zilnic. DPD România are o acoperire națională în proporție de 100% și efectuează livrări în peste 230 de țări din întreagă lume.

Detalii despre proiect

Client: DPD
Data implementării: 2016
Domeniul de activitate: Servicii
Site-ul companiei: dpd.com

Proiect de dezvoltare și interfațare

Caracteristicile proiectului:

Necesitatea DPD România de a integra soluția de curierat folosită la nivel de grup cu o soluție de printare mobilă a condus la realizarea unui proiect de dezvoltare și interfațare, ce a permis implementarea de formulare specifice tipului de servicii oferite de către companie.

Integrarea cu soluția ERP folosită, precum și arhivarea automată a documentelor procesate de către curieri au fost câteva dintre funcționalitățile esențiale urmării volumului ridicat de documente zilnice operate.

Anumite servicii au impus administrări ale politicilor de taxare ale clienților dependente de volumul coletelor și țara de destinație.