AutoZone a fost înfiinţat în anul 2002 si are ca principal obiect de activitate vânzarea de anvelope şi jante auto şi service de roţi.
Stocul de anvelope variază în funcţie de sezon între 25.000 şi 50.000 anvelope.
Principalul centru logistic este localizat în București, dar dispune de centre şi depozite regionale în Brăila, Constanţa şi Cluj.
Gama de servicii oferite în reţeaua AutoZone cuprinde: montare/demontare anvelope, echilibrare roţi, reglare direcţie, presurizare azot, servicii de vulcanizare – pene, depozitare, management şi logistică anvelope în extrasezon, serviciul de Tire Hotel, îndreptare jante, ITP, schimb ulei şi filter, diagnoza A/C şi completare Freon, schimb plăcuţe frâna, service mobil.

Detalii despre proiect

Client: Autozone
Data implementării: 2008
Domeniul de activitate: Servicii
Site-ul companiei: anvelopa.com.ro

Implementare Crosspoint

Nevoia de a eficientiza activitatea noastră și de a satisface solicitările principalilor clienți ne-a determinat să căutăm o soluție de WMS flexibilă și ușor de folosit. Aplicația Crosspoint s-a dovedit a fi alegerea corectă. Durata de aproape 10 ani a acestei colaborări confirmă faptul că echipa POINT LOGISTIX se dovedește a fi un partener de încredere care se adaptează cu ușurință la cerințele noi și acordă tot suportul necesar implementării acestora sau rezolvării altor probleme ce pot apărea în activitatea de zi cu zi.

Dragoș BELDICA

Director, TIRE EXPERT SRL

Caracteristicile proiectului:

Proiectul Autozone- Crosspoint WMS a constat în particularizarea unui flux standard de prestator de servicii prin implementarea zonei standard si a modulului de 3PL, pentru industria de tire hotel și de service auto în care anumite atribute de stoc sunt importante (dot, uzura, indici de viteză, etc), iar consumul de materiale se face integrat cu procesul de montare sau preluare în custodie a anvelopelor.

Implementarea unei platforme on-line oferite prin modulul WEB Crosspoint WMS, a permis extinderea soluției atât la depozitele proprii cu operare ce implică scanarea cu terminale mobile, cât și în locații partener, menținând o trasabilitate completă a mișcărilor de stoc la nivel național.